onsdag den 17. juni 2015

Nyt fra Tanzania 2 :)

Vi har heldigvis været så heldige at have en fantastisk kontaktperson i Tanzania, som simpelthen svarer på få timer! Så vi starter lige med en stor tak til dig Julie! J

Vi havde kontaktet hende igen, efter denne gang at have snakket indbyrdes om vores opfattelse, og danske børns opfattelse og brug, af fysiske aktiviteter, i forhold til sundhed. Som vi også har prøvet at vise i en Totte film, som vi har beskrevet i et blog indlæg længere nede. 
Vi skrev til Julie om hvad vi havde diskuteret, og omkring vores nygerrighed om, hvilket niveau fysisk aktivitet foregik på dernede. Vi havde set en video, lagt op af hende, hvor børnene spillede høvdingebold. En leg som hun havde lært dem. Og vi var derfor nysgerrige på, om, sådanne aktiviteter, havde foregået, før hendes ankomst. Og hvorvidt, det var på børnenes eget initiativ eller om de voksne på børnehjemmet også i gang satte lege.

Hun har sendt os en masse videoer tilbage, som vi har set, og nydt. For man kan se de morer sig. På en af videoerne sjipper de, noget som hun fortæller børnene havde prøvet før, men at det har været noget som hun har medbragt, og var i gang sat af hende. I de andre videoer, ser man dem danse, hvor hun har fortalt os at de imiterer hinanden, og at børnene er nogle niveauer længere fremme end danske børn. Vi har spurgt lidt ind til nogle af de ting vi ser på videoerne, Som f.eks. gjorde med en video, hvor man ser to børn hoppe på et ben rundt i en cirkel. Vores kontaktperson, har prøvet at få snakke med børnene om hvad det gik ud på, men på grund af manglende sprog, har hun måtte fortolke det, og gættede på det var ligesom at hinke på en bane, men foregik bare rundt i en cirkel.
Vi har også i morgen, tænkt os at snakke med vores vejleder omkring, regler, love og etik, omkring at lægge videoerne op på bloggen, da vi synes det er nogle videoer der skal ses, også i forhold til meningen af det hele.
Men udover videoerne, har hun fortalt at børnene er utrolig dygtige motoriske. Hun lægger vægt på teknologi forskellen mellem landene, at børn i Danmark har tv, Ipad osv. Der er med til at fastholde de danske børn til en ofte stillesiddende aktivitet. Hun fortæller de bevæger sig meget og er utrolig kreative til at finde på, børnene har, muligvis i samspil med de voksne, lavet en fodbold ud af snor og plastic poser, og henviser også her til den ene video, med at dans og musik er en kæmpe del af deres kultur. Men som vi os både kan se i videoerne og som hun har beskrevet, er det blandet om det er på eget initiativ børnene bevæger sig, eller om de voksne eller ældre sætter noget i gang.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar